روز یکشنبه 25 تیرماه 1402 رئیس و اعضای گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم از آزمایشگاه نانو فناوری آکرودیته فناوری نانو واحد علوم و تحقیقات تهران (تحقیقات اولتراسونیک) بازدید کردند.
در این مراسم که به دعوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران صورت پذیرفت، آقای دکتر محمدقلی نادعلیان رئیس گروه علوم دامپزشکی، خانم دکتر گیتی کریم رئیس شاخه بهداشت مواد غذایی گروه، دکتر سیدمحمدمهدی کیایی عضو پیوسته گروه، دکتر افشین آخوندزاده بستی عضو وابسته گروه، دکتر غلامرضا نیکبخت بروجنی عضو وابسته گروه، دکتر فرهنگ ساسانی (همکار مدعو گروه)، دکتر آراسب دباغ مقدم همکار مدعو گروه، مهندس آیت بهروزی کارشناس مسئول گروه و خانم فریبا رضایی کارشناس گروه از فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و آقایان دکتر امیر اقبال خواجه رحیمی معاون علوم پزشکی واحد علوم و تحقیقات، دکتر داوود ثمری معاون علم و فناوری واحد علوم و تحقیقات، دکتر هادی کیا دلیری ریاست دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات، دکتر امیر محمدی نژاد ریاست دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات، دکتر حامد اهری استاد گروه مهندسی علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات، دکتر امیر علی انوار دانشیارگروه بهداشت وكنترل كيفي مواد غذايي واحد علوم و تحقیقات و سرکار خانم دکتر سارا اللهیاری استادیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست واحد علوم و تحقیقات حضور داشتند.
این آزمایشگاه که در شهریورماه سال 1400، واقع در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران افتتاح شده است، ابتدا با رعایت اصول ایمنی و طراحی و براساس GLP تأسیس شد و توانست به همت سه تن از اعضای هیأت علمی این دانشگاه از دانشکدههای محیط زیست و منابع طبیعی، علوم تخصصی دامپزشکی و علوم کشاورزی و صنایع غذایی و همچنین با تلاشهای مستمر سه تن از کارشناسان دکترای گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی موفق به اخذ گواهینامههای استاندارد ISO22000، GLP، استاندارد نوآوری محصول اتحادیه اروپا IFIAو نیز مرتبه دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری شود و در حال حاضر نیز دارای اعتبار فعال شبکه آزمایشگاهی راهبردی کشور Labsnet است.
آزمایشگاه فناوری نانو (تحقیقات اولتراسونیک) در سال 1402 موفق به اخذ پروانه آزمایشگاههای مجاز از معاونت غذا و دارو شد، یکی از ارکان اصلی خط مشی کیفیت و تضمین کیفیت در این آزمایشگاه، تخصصی بودن دامنه فعالیت و عدم ورود به زمینههای خارج دامنه تخصصی خود است که در این راستا پس از ماهها آزمایش و آزمونهای مکرر و راستیآزمایی دو محصول نانوامولسیون زعفران و نانوامولسیون گل محمدی (Rosa) تولید شده در این آزمایشگاه به تأیید کمیته نانومقیاس ستاد نانو ریاست جمهوری رسیده است.
یکی دیگر از دستاوردهای اصلی این آزمایشگاه اخذ پروانه اولین محصول نانو در حوزه صنایع غذایی از وزارت بهداشت بوده است که از یک ایده تا محصول و تا ثبت اختراع ملی و بینالمللی و تأسیس آزمایشگاه تخصصی مرتبط با محصول دانشبنیان فوق بوده است.
علاوه بر فعالیتها و موارد ذکر شده بالا، انجام دهها طرح کلان ملی و برون دانشگاهی و اجرای رسالههای دستیاران دکترای تخصصی مرتبط با نانوامولسیون گیاهان دارویی، از دیگر رسالتهای این آزمایشگاه است.
این آزمایشگاه 2 سال متوالی به عنوان زیرساخت برتر دانشگاه و همینطور سازمان مرکزی انتخاب و تقدیرنامه دریافت کرده است. در حال حاضر نیز موفق به چاپ یک فصل از کتاب رفرنس الکترونیک درزمینه فعالیت تخصصی آزمایشگاه در بخش Supercritical Fluid Extraction in Food Industry شده است که این کتاب الکترونیکی، در ۱۲ جلد (edited eBook) با عنوان"Extraction Processes in the Food Industry"در ۲۱ فصل به چاپ رسیده است.
Report