کتاب «شیمی، نوآوری و فرایندهای محصولات غذایی حلال» اثر مشترک دکتر علی اکبر موسوی موحدی، مریم مصلحی شاد، دینا الهویی و مریم سلامی توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر و در دسترس علاقمندان قرار گرفت.
امروزه با افزایش دغدغة سلامت در میان مردم جهان، تجارت غذای حلال از ظرفیت بالایی برخوردار است. مفهوم حلال، نشاندهندة بهداشت، پاکیزگی و کیفیت غذای مصرفی است که سبب ارتقای سلامت مصرفکنندگان میشود، بنابراین شناخت علوم محصولات حلال و شیمی ترکیبات حلال اهمیت بسیار بالایی دارد. کتاب حاضر تحت عنوان «شیمی، نوآوری و فرایندهای محصولات غذایی حلال» از پژوهشها و تجربه مؤلفان بهره برده شده است و به زبان فارسی تدوین شده است. این کتاب شامل مطالبی درمورد علوم و محصولات حلال، استاندارد و مراحل دریافت گواهینامة نشان حلال، شیمی ترکیبات حلال و محصولات غذایی حلال و مروری بر روشهای آزمایشگاهی آزمون تعیین حلیت محصولات غذایی و زنجیرة تأمین محصولات غذایی حلال است. این کتاب میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار تولیدکنندگان انواع فراوردههای غذایی فراسودمند و حلال قرار دهد و تلاش شده است با نگارش این کتاب گامی در جهت آشنایی با علوم محصولات غذایی حلال، سبک زندگی کیفی و بهداشتی و روند اخذ مجوز نشان حلال برداشته شود. فصلهای این کتاب به شرح زیر است:
شیوههای بازرگانی و تجارت محصولات حلال
استاندارد حلال و مراحل صدور و دریافت گواهینامة نشان حلال
افزودنیها حلال و غیرحلال
محصولات غذایی تخمیری و فرایند تولید حلال
قوانین مربوط به ذبح حلال و آثار آن بر کیفیت گوشت
مروری بر روشهای آزمایشگاهی تعیین حلیت محصولات غذایی
حلیت در زنجیرة تأمین مواد غذایی